Lidmaatschap

Om lid te worden moet de kandidaat een door het NGG erkende opleiding afgerond hebben, ten minste vier jaar werkzaam zijn in een beroepsmatige omgeving en doorloopt hij/zij een ballotageprocedure. Deze ballotage verloopt volgens vastgestelde criteria.

Scholieren en studenten zijn welkom als aspirant. Van kandidaten wordt verwacht dat zij de gedragscode van het gilde onderschrijven zoals vermeld op het aanvraagformulier.

 

Het gilde hanteert diverse categorieën van lidmaatschap. De categorieën zijn:

  • Goudsmid
  • Zilversmid
  • Graveur
  • Diamantzetter
  • Restaurator – Reparateur

Het is tevens mogelijk om lid te worden als aspirant-lid of donateur.

Leden van het gilde ontvangen een certificaat van lidmaatschap en het logo van het NGG. Uiteraard waarborgt het NGG de privacy van haar leden. Lees hier onze privacy verklaring.

Gedragscode

In 2017 heeft het NGG het convenant Verantwoord Goud ondertekend. Hierin verklaren we ons in te willen zetten voor een duurzame branche die op verantwoorde wijze omgaat met milieu en arbeidsomstandigheden.

Gildeleden worden aangemoedigd als persoon een verklaring te ondertekenen waarmee ze beloven zich aan de gedragscode te houden. De verklaring is eigenlijk een vereenvoudigde versie van die uitgebreide gedragscode. Ondertekenaars krijgen vervolgens van het Gilde een raamsticker waarmee ze aan hun klanten duidelijk kunnen maken dat ze werken met verantwoord goud.

Druk de verklaring af en vul deze in. Je kunt de verklaring inscannen en mailen naar secretariaat@meestergoudsmeden.nl.

Word lid

Wilt u lid worden van het Nederlands Gilde van Goudsmeden? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur deze per post of email naar het secretariaat. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, wordt u uitgenodigd voor de ballotageprocedure. De ballotage resulteert in een advies aan het bestuur. Het bestuur maakt de definitieve beslissing omtrent toelating. Binnen twee weken na de ballotage ontvangt u bericht van het NGG.